У Солонському монастирі св. Йосифа відбулись вперше вічні обіти сестри Марії, яка остаточно сказала Богові «Фіат».

24 липня 2021 року о 11.00 Святу Месу, під час якої сестра Марія, яка родом із Вінничини підтвердила своє рішення бути вірною своєму покликанню, очолив Архієпископ Мечислав Мокшицький, Львівський у співслужінні зі священиками.

Після прочитання Євангелії, єпископ від імені Церкви запитав про готовність сестри Марії ревно йти шляхом євангельських рад та в проповіді єпископ Мечислав пригадав, що в такий день треба дякувати Богу за покликання, бо воно є Його даром.

«Те, чого ми є свідками – а саме складання вічних обітів сестрою Марією – стане для світу, для нас, для її родини, таким автентичним та пророчим знаком Божої присутності серед нас. Світ сьогодні потребує таких знаків близькості Бога… Сестро, віддаєшся Йому так, як колись вчинив це Святий Бенедикт з Нурсії і свята Схоластика. Нехай перед твоїми очима завжди буде Христос. Нехай в дорозі Тобі завжди допомагають Пресвята Діва Марія і Її обручник Святий Йосиф. Нехай підтримкою завжди буде монаша спільнота, в якій зможеш осягнути досконалість євангельських рад».

Джерело: РКЦ, фото Олександр Кусий