14 серпня, в переддень Урочистості Внебовзяття Пресвятої Діви Марії, у катедральному соборі Вільнюса відбулись єпископські свячення новопризначеного Апостольського Нунція в Україні монсеньйора Вісвалдаса Кулбокаса.

Очолив урочистість рукоположення Державний Секретар Святого Престолу – кардинал П`єтро Паролін, з яким новопризначений єпископ співпрацював останні роки. У святкуванні взяли участь митрополит Мечислав Мокшицький, в. о. голови Конференції єпископату України, та єпископ-ординарій Харківсько-Запорізької дієцезії Павло Гончарук.

Нагадаємо, що два місяці тому, 15 червня 2021 р., у Ватикані повідомлено про те, що Папа Франциск призначив Апостольським Нунцієм в Україні литовського священика монсеньйора Вісвалдаса Кулбокаса, надавши йому архієпископську гідність з титулярним осідком Мартани.

За словами новопризначеного нунція, пише vaticannews це призначення пов’язане з тим, що він добре ознайомлений із ситуацією в країні. Адже працюючи від 2012 по 2020 рік у Відділі Державного Секретаріату в справах стосунків з державами, він займався питаннями саме цієї частини світу, тож знає як про політичну, так і церковну ситуацію в Україні, яку називає «дуже багатою, але і дуже-дуже складною».

Фото: о. Андрій Легович